hands-on-final-smaller

Hands-on

Hands-on behandelingen zijn gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van spieren en gewrichten, het dempen van pijn en het verlagen van de spierspanning. Het vergroten van de beweeglijkheid van gewrichten wordt gedaan door middel van mobilisatie technieken. Dit zorgt ervoor dat een gewricht een grotere bereikbaarheid kan halen. Spieren kunnen getriggerd worden in lengte om meer ontspanning te krijgen. Dit kan de therapeut uitvoeren, maar u als patiënt ook zelf. Daarnaast kan een spier ook door massage technieken beïnvloed worden om een lagere spanning in spieren te krijgen. Dit alles kan zorgen voor pijnreductie en minder beperking in het alledaagse leven.
Oefentherapie-final-smaller

Oefentherapie

Oefentherapie kan toegepast worden om de volgende functies te verbeteren: mobiliteit, kracht stabiliteit, coördinatie en houding. Oefentherapie kan er dus voor zorgen dat gewrichten een grotere bereikbaarheid kunnen halen. Het kan er daarnaast van zorgen dat spieren sterker worden. Hierdoor wordt de belastbaarheid van de spier groter en kan deze meer belasting verdragen in het dagelijkse leven. Oefeningen gericht op stabiliteit en coördinatie zien we veel terug in revalidatieprocessen. Hierbij kunt u denken aan oefeningen voor de balans of om weer een normaal looppatroon terug te krijgen. Dit geld niet alleen voor langdurige revalidatie, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld heel weinig controle hebben over hun Core Stability. Als laatste is het ook mogelijk door middel van oefentherapie de algehele houding te verbeteren, waardoor u terugkomende klachten kan reduceren.
Medical-taping-final-smaller

Medical Taping

Medial Taping is een concept die de laatste jaren binnen de fysiotherapie steeds meer wordt toegepast. Medical Taping is bedoeld om overbelasting, ontstekingen op rupturen te beïnvloeden en pijn te bestrijden. Medical Taping kan toegepast worden voor alle gewrichten en alle spieren in het lichaam. Deze methode kan dus altijd bijdragen tot een versneld en goed herstel.